Kissanpentuja aivan puskista eli löytölapsia keskellä kemää

0
3668

Kun hakkaa jo ennestään mittavia kynnenpainaumia näppiksessä maniaa lähentelevässä tilassa niska limassa ja sitten kuulee sanan ”kissanpentuja”, ei mielialan ja kropan asennon muutosta voi oikeastaan sanoin kuin kalpeasti kuvailla. Ensin suu aukeaa, sitten se venyy hymyyn. Hartiat rentoutuvat, syke laskee ja lopulta epäuskoisen laiskanpulskeiden hermoimpulssien kiitäessä päämääräänsä pinkaisevat kintut kankean kehon pihalle. Jossa siis odottaa se lääke ja terapiamuoto, jonka pitäisi olla lakisääteinen etuus kaikille nykymaailman hektisessä oravanpyörässä kirmaaville: kissanpennut. Teräväkyntisten karvakerätenavien temmellystä auringonpaisteessa seuratessa ei mikään maailman ressi voi ihmislapsen mieltä painaa.
kissapaini-2-siivet-ja-sarvetkissa-ruukussa-siivet-ja-sarvet
kissa-kivikkopuutarhassa-siivet-ja-sarvetPihallemme pelmahti siis ihan yht’äkkiä kuin toisesta todellisuudesta sädetettynä kissaemo arviolta 10-viikkoisine pentuineen. Kahdella niistä oli sydämenvarastava pikkuinen töpöhäntä, joka sai etenkin riistanvärisen miukulin muistuttamaan ilveskissaa. Petojen sukua.
töpöhäntä-2-siivet-ja-sarvetkissat-pölkyllä-siivet-ja-sarvetkissa-pölkyllä-3-siivet-ja-sarvetkissa-puuussa-2-siivet-ja-sarvetkissa-puussa-3-siivet-ja-sarvet
kissa-puussa-4-siivet-ja-sarvet
Kissaeläimet ottivat pihan haltuun kivikkopuutarhaa, kukkaruukkuja, tiilikasoja, omenapuita ja männynkäkkyrää myöden. Vauhtia ja vaarattomia tilanteita piisasi. Ja sitä sylissä nukahduksen partaalla kehräämistä, pentupörröisen turkin ja vaaleanpunaisten polkuanturoiden nuuhkimista. Tämä siis ihmisolentontojen taholta, tunnustan.

Siitä, kun viimeksi olin pitänyt kissanpentua sylissäni, oli varmasti vähintään vuosikymmen aikaa…ja silti tunsin kissamummoatmoksen leijailevan ilmassa välittömästi. On se, verissä. Oi jos minä kissan saisin…
kissat-nukkumassa-siivet-ja-sarvetkissat-unilla-2-siivet-ja-sarvetkissat-unilla-3-siivet-ja-sarvet